Начало Избрани Зак Браун за коментарите си по адрес на Рикиардо: Просто дадох честен...

Зак Браун за коментарите си по адрес на Рикиардо: Просто дадох честен отговор

2610
0
Зак Браун и Даниел Рикиардо
Зак Браун и Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Зак Браун обясни защо е направил публични коментари за това, че Даниел Рикиардо все още не отговаря на очакванията на Макларън. Изпълнителен директор на британския отбор привлече вниманието с изказването си пред Sky Sports F1 през май, когато заяви:

С изключение на Монца [2021 г. ] и няколко състезания, [партньорството] ни не отговори на неговите или нашите очаквания.“

След това Рикиардо заяви, че е приел критиката катозаобиколен начин за комплимент.“ 

Във връзка с тази тема, бившият пилот на Макларън Дженсън Бътън обаче изрази изненадата си от това, че Браун е изказал публично мнението си. Съветникът на Уилямс заяви, че това няма да помогне за подобряване на представянето на Рикиардо. В светлината на коментарите се появиха и допълнителни спекулации относно бъдещето на австралиеца в отбора от Уокинг. Според световния шампион за сезон 1997 Жак Вилньов, времето на австралийския състезател в Макларън е приключило.

На въпроса защо е решил да направи публично достояние критиките си към Рикиардо, Браун заяви, че просто е отговорил честно на зададен въпрос.

Те зададоха въпроса. Просто дадох честен отговор“, заяви Браун пред медиите.

Мисля, че Даниел е казал същото. Тук сме, за да се опитаме да стигнем до челото.“

Имахме няколко страхотни уикенда като този на Монца, а след това и няколко разочароващи уикенда. Ако се върнем към нашия болид, не мисля, че даваме на пилотите си автомобил, който е способен да бъде редовно в челото на колоната.“

Затова трябва да го направим. Отношенията ни са чудесни. Аз просто дадох честен отговор на въпрос как вървят нещата и как те могат да вървят по-добре. Всички ще работим усилено и ще се уверим, че в бъдеще те ще се справят по-добре.“

Рикиардо може да свърши добра работа с автомобил, който му подхожда

Браун потвърди убеждението си, че Рикиардо може да се представи добре, когато му се предостави автомобил, който отговаря на стила му. Именно такъв беше случаят, когато той спечели Гран при на Италия през 2021 г.

Даниел показа, както на Монца миналата година, че когато му дадем автомобил, който отговаря на стила му на каране и има скорост, той ще излезе на пистата, ще води в доста обиколки и ще спечели състезание“, коментира той.

„Трябва да имаме болид, който да е малко по-ефективен и удобен за използване. Тогава той определено ще се справи с тази задача“, завърши Зак Браун.