Начало Други Замениха Сонома с още един кръг в Китай в календара на WTCC

Замениха Сонома с още един кръг в Китай в календара на WTCC

33
0
WTCC

Американският кръг от световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) на Сонома Рейсуей бе заменен с втори старт в Китай, който ще се проведе на Голдънпорт Мотор Парк в Пекин.

Сериите трябваше да са в Съединените щати в средата на септември. Логистични проблеми с превозването на автомобилите и оборудването обаче принудиха организаторите да отменят надпреварата на Сонома. Програмата бе преправена така, че в Китай ще се проведат два последователни кръга – на 5 (на Голсънпорт) и 12 (на Шанхай Интернешънъл) октомври.

Логистичното предизвикателство ни накара да обсъдим ситуацията с акционерите в WTCC. Прегледахме всички възможни сценарии, включително смяна датата на старта или полетите. В крайна сметка стигнахме до заключението, че запазването на Сонома в календара не е възможно – обясни оперативният директор Франсоа Рибейро. – Промоутърът в Китай реагира бързо и промени програмата на тамошния шампионат за туристически автомобили, добавяйки още един старт за нас в Пекин.

Засега не е ясно дали Сонома Рейсуей ще се върне в календара догодина, след като тригодишният контракт на трасето изтече.