Начало Автомобили Заместникът на Nissan Note с дебют в Женева

Заместникът на Nissan Note с дебют в Женева

74
0
женеварконцепт,несан

На изложението в Женева в началото на март японската компания Nissan ще покаже концепция на малък градски автомобил. Той носи обозначението Invitation и най-вероятно ще замени настоящия микрован Note, като така ще бъде допълнена гамата на компактните модели на марката Micra и Juke.
Концептуалният Invitation е разработен в японския дизайнерски център на Nissan, докато серийната версия, която ще се появи на пазара през 2013 г. ще е бъде оформена в британското студио на компанията.
За сега не се съобщават технически подробности за модела, но все пак е известно, че той ще има много ниски разход на гориво и нива на вредни емисии (под 100 гр/км.).
Най-вероятно задвижването ще е поверено на високотехнологичен 1-литров бензинов двигател с принудително пълнене, комбиниран с вариаторна трансмисия. Други преимущества на бъдещата градска кола са високите аеродинамични показатели и ниското й тегло.
В оборудването на концепта са включени иновативни за сегмента електронни помощници като система за кръгов обзор Around View Monitor, както и система за безопасност, следяща в реално време пространството около автомобила и предупреждаваща водача за вероятност от сблъсък.