Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Замразяването на двигателите не е приоритет за Ферари

Замразяването на двигателите не е приоритет за Ферари

1979
0
Кристиан Хорнер, Матия Биното
Кристиан Хорнер и Матия Биното; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Замразяването на задвижващите системи не е приоритет за Ферари, заяви шефът на Скудерията Матия Биното по време на уикенда за Гран при на Португалия. Днес в Портимао се провежда среща на F1 комисията на ФИА. Една от точките в дневния ред засяга желанието на Ред Бул работата по агрегатите да спре изцяло в края на 2021 г.

„Вярно е, че въпросът за двигателите е една от точките в голяма среща, но не съм сигурен, че ще го обсъждаме дълго.“

„Според мен обаче по-важно от замразяването е да се обсъди 2026 г. Какви ще са техническите изисквания за новите задвижващи системи?“, посочи Биното

„Как ще се справим с разходите? Какви технологии ще използваме? Това за мен е приоритет, замразяването е едва на второ място.“

Желанието на Ред Бул е известно – отборът предпочита да използва моторите на Хонда. Няма обаче капацитет да ги развива, а само да ги поддържа. Именно заради това Кристиан Хорнер и Хелмут Марко настояват за замразяване на задвижващите системи. Двамата дори заплашват, че ако това не се случи, Ред Бул и Алфа Таури ще напуснат Формула 1. Решение им е необходимо спешно, а не до 18 месеца, както посочи Хорнер на Портимао. Причината е, че догодина ще се правят автомобилите за 2022 г. Те ще са по новите технически правила и двата екипа на Дитрих Матешиц трябва да са наясно какви агрегати ще използват, за да съобразят конструкциите си с това.

От Мерцедес изразиха подкрепа за идеята на екипа от Милтън Кийнс. В Бракли не биха имали проблем със замразяване на моторите. Тяхната задвижваща система по общо мнение е най-добрата сред четирите, използвани в момента във Формула 1. Ферари обаче изостава в това отношение и тимът от Маранело едва ли би се съгласил на пълно спиране на развитието, особено предвид представянето си през настоящия сезон.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.