Начало Други Занарди стана посланик на BMW

Занарди стана посланик на BMW

27
0
Алесандро Занарди

Алесандро Занарди стана посланик на марката BMW. В тази си роля автомобилният състезател ще представлява марката не само като състезател в Blancpain Sprint Series, но също така и извън пистата.

В продължение на много години Занарди е част от семейството на BMW. Неговата лична история го превръща в модел за подражание за мнозина. През 2001 г. двукратният шампион в Чемпкар и бивш състезател във Формула 1 губи двата си крака в сериозен инцидент по време на надпревара. За Занарди това не означава край на спортните амбиции, а начало на нова кариера, която води до поредица от триумфи.

Само две години след инцидента Занарди се завръща в моторните спортове, като се състезава със специално пригодени за нуждите му състезателни автомобили BMW. В световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) той взима 4 победи с ROAL Motorsport. В периода от 2005 до 2009 г. Занарди участва в повече от 100 състезания в тази серия. По време на последния си WTCC сезон започва втора кариера в дисциплината paracycling и сбъдва мечтата си: да участва в Параолимпийските игри в Лондон през 2012 г. Това събитие се оказва огромен успех за пилота от Болоня, който печели два златни и един сребърен медал. През 2014 г. Алесандро празнува завръщането си към моторните спортове: като заводски пилот на BMW се състезава в Blancpain Sprint Series в BMW Z4 GT3 и е част от отбора ROAL Motorsport.

Щастливи сме да приветстваме Алесандро в нашето BMW семейство, като посланик на марката – коментира Йън Робъртсън, член на управителния съвет на BMW AG, отговорен за Продажби и маркетинг на BMW. – За феновете си по цял свят той е много повече от превъзходен пилот. С неговия борбен дух и позитивна нагласа, Алесандро е истински модел за подражание. Той показа, че е възможно да се преодолеят всички несгоди и бариери. Занарди е истински шампион на и извън пистата – и следователно перфектен международен посланик на нашата марка.

Самият пилот заяви, че е горд да стане посланик на марката BMW, която е като второ семейство за него.

През последните няколко години заедно, не само имахме много поводи за радост на състезателната пистата, но също и станахме близки приятели. Да се завърна в състезанията е наистина чудесно, а това, че отсега нататък ще представлявам тази превърнала се в икона марка и като посланик е просто фантастично. Оказаното доверие в мен от страна на BMW семейството означава изключително много за мен. Очаквам с нетърпение да представлявам тази фантастична марка във всички краища на света – допълни Занарди.