Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Занарди има значително клинично подобрение

Занарди има значително клинично подобрение

653
0
Алекс Занарди, Алесандро Занарди
снимка: BMW Моторспорт

Алекс Занарди има значително клинично подобрение, съобщиха лекарите на бившия пилот от Формула 1 и КАРТ. 53-годишният италианец пострада изключително сериозно при тежък пътен инцидент през юни.

На 19 юни Занарди губи контрол над управлявания с ръце колело и го удря камион. Той бе откаран в болница в Сиена със сериозни травми на главата и лицето. Там претърпя три операции и бе поставен в изкуствена кома. Лекарите искаха да изчакат стабилизиране на състоянието му, за да преценят кога да намалят седативите.

Малко над месец след катастрофата Занарди бе изведен от комата и прехвърлен в специализиран рехабилитационен център. Малко след това състоянието му рязко се влоши и бе върнат в интензивно отделение в миланска болница. Новината за подобряването на състоянието му идва от там.

„След период на интензивно лечение от момента на хоспитализирането му на 24 юли пациентът има значително клинично подобрение“, се казва в изявлението на болница „Сан Рафаеле“.

Занарди се състезава за екипите на Джордан, Минарди, Лотус и Уилямс през 90-те години на XX век. След това кара в шампионата КАРТ в Съединените щати. Губи и двата си крака при зловеща катастрофа на пистата Лаузицринг в Германия през 2001 г. След възстановяването си се занимава с параколоездене и има олимпийски титли от игрите в Лондон и Рио де Жанейро.