Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цандер става технически директор на Заубер от 2017 г.

Цандер става технически директор на Заубер от 2017 г.

30
0

Йорг Цандер ще бъде технически директор на Заубер от началото на следващата година, обявиха официално от тима. Цандер понастоящем е технически шеф на Ауди Спорт в световния шампионат за издръжливост (WEC), като в кариерата си досега е работил за Тойота, БАР, Уилямс, Хонда и Заубер в периода 2006-2007 г., когато тимът бе собственост на БМВ.

“Новите правила във Формула 1 предлагат страхотна възможност да си начертаеш пътя за развитие с иновации и техническа креатвност, каза Цандер. – Една от моите задачи ще бъде да изградя стабилна и ефективна техническа организация, която да разкрие потенциала на креативността ни. И да напаравя една база за развитие на успешни коли за F1. Първоначално искаме да подобрим тима и да се установим като такъв в средата на колоната. Това е предизвикателство, което очаквам с вълнение и ентусиазъм.”

„Цандер пасва добре на нашия отбор. Той има много умения във F1, както и в моторния спорт като цяло, каза спортният шеф на Заубер Мониша Калтенборн. – Като технически директор той ще носи отговорността за всички технически департаменти. В нашата фабрика в Хинвил топй ще има възможността да работи технически на много високо ниво.”

Назначаването на Цандер е поредната стъпка на Заубер към засилването на потенциала на швейцарския тим, който по-рано през тази година стана собственост на Longbow Finance S.A. Към екипа от Хинвил вече се присъединиха Хави Пужолар и Рут Бъскъмб. 

Какво влияние върху пилотирането и изпреварванията ще имат колите през 2017 г. Пужолар разказа в интервю за списание ClubS1 №199, което ще е на пазара в края на седмицата