Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започнаха тестовете в Барселона

Започнаха тестовете в Барселона

2290
0

Иван Тенчев, наш специален пратеник на Каталуня, Барселона

Точно в 9 часа местно време започна първият ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. На линия са всички 10 тима в шампионата с новите си коли за 2020 г.

Температурата на асфалта бе едва 1 градус, а на въздуха 14 преди началото на изпитанията, но почти всички веднага се появиха на пистата, защото тази годината дните за тестове са само 6. Първите 3 ще са от днес до 21 февруари, а следващите от 26 до 28 февруари.

От пилотите най-активен в началото бе Валтери Ботас, който излезе с огромни структури, пълни с тръби на Пито зад предните гуми. В кокпита на Ферари пък днес пръв седна Шарл Льоклер вместо Себастиан Фетел, който не се чувства добре. Пилотът от Монако направи само 3 обиколки, преди да направи бързо спиране в бокса и да му сменят носа.

Преди да започне денят, бяха представени официално на пистата колите на Хаас и Алфа Ромео. След това на стартовата права всички пилоти от Гран при се подредиха в обратен ред на класирането на екипите през миналия сезон и бяха направени серия от кадри за ФОМ.

Това стана на самата финална линия за радост на първите зрители. Те очакваха тази сутрин отварянето на пистата и се бяха подредили търпеливо преди да отворят вратите повече от час преди началото на изпитанията, още по тъмно.

Ето и кои пилоти ще карат в днешния първи ден: