Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започна петият ден от тестовете в Барселона

Започна петият ден от тестовете в Барселона

2525
0
тестове, 2020, Каталуня ден 4
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Днес в 9 часа местно време започна петият ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня в Барселона. Най-бърз във вчерашния 4-и бе Роберт Кубица с Алфа Ромео, като това се дължеше основно на използването на най-меките гуми С5.

Втори се нареди Макс Верстапен, който кара следобед и спря на пистата в самия край на деня. С С3 гуми нидерландецът записа солиден резултат – 1:17.347 мин.

Днес той ще кара в сутрешната сесия, а следобед ще бъде заменен зад волана на RB16 от съотборника си в тима на Ред Бул Алекс Албон. Тайландецът отбеляза, че колата на тима е по-добра спрямо първите изпитания.

За Ферари днес в Барселона обиколки ще върти само Себастиан Фетел, който вчера се завъртя на 8-и завой и мина през зоната за сигурност. Германецът обаче успя да се опази от удар в стената.

При шампионите от Мерцедес сутринта ще кара Валтери Ботас, а следобед Люис Хамилтън. Финландецът е с най-доброто време за всички дни до момента.

За началото на сесията температурата на асфалта бе 10 градуса, а на въздуха 9 градуса. Трасето бе мокро след падналия миналата нощ дъжд.

Ето и всички пилоти, които ще карат на Каталуня днес: