Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започна третият ден от тестовете в Барселона

Започна третият ден от тестовете в Барселона

1847
0
снимка: Майкъл Потс

Иван Тенчев, наш специален пратеник на Каталуня, Барселона

Започна третият и последен ден от първите тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня в Барселона. При слънчево и топло време вчера във втория най-бърз беше Кими Райконен с Алфа Ромео, следван от Серхио Перес с Рейсинг Пойнт.

Днес двамата отстъпват колите на съотборниците си Антонио Джовинаци и Ланс Строл. За Мерцедес отново зад волана ще се сменят Ботас и Хамилтън. Вчера Сребърните стрели предизвикаха силно внимание с новата си кормилна уредба, наречена DAS, изпробвана и от двамата пилоти.

Според Марио Изола, данните на Пирели от вчера не показвали промяна в натоварването и начина на работа на гумите при DAS.

За Ферари днес обиколки ще върти Себастиан Фетел, който в първия ден не се чувстваше добре, и бе заменен от Шарл Льоклер. Вчера германецът заяви, че не смята, че системата DAS ще е ключът към успеха тази година.

Денят започна интензивно, като част от отборите направо започнаха да изпробват нови елементи. В Макларън поставиха ново предно крило с много свити краища. Температурата на въздуха в началото на деня бе 5 градуса, а на асфалта 8.

Ето и всички пилоти, които ще карат днес на Каталуня: