Начало MotoGP News Зарко начело в третата свободна тренировка за Гран при на Франция

Зарко начело в третата свободна тренировка за Гран при на Франция

191
0
Йохан Зарко, Прамак Дукати
Йохан Зарко, снимка Ред Бул Контент Пуул

Йохан Зарко излезе начело в третата свободна тренировка за Гран при на Франция в MotoGP. На пистата Льо Ман, пилотът на Прамак Дукати завъртя най-добра обиколка за 1:30.537 мин. Французинът подобри вчерашния рекорд на Енеа Бастианини от тима на Грезини Дукати. Втори на 31 хилядни завърши Франческо Баная с Дукати. а третото място остана за Фабио Куартараро с Ямаха.

Teмпературата на въздуха бе 17 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 17. Времето над пистата Льо Ман отново бе слънчево и без признаци за дъжд.

Първи на пистата отново бе Фабио Куартараро. Световният шампион отново правеше всичко възможно, за да се представи на ниво пред родна публика.

10-минути след старта на третата свободна тренировка във Франция, пилотите започнаха да подобряват времената си. Зарко също като Куартараро се бореше да запише успех. Накагами успя да запише силна обиколка. Времето на японеца бе изтрито, защото се оказа, че е излязъл извън очертанията на пистата Льо Ман.

Междувременно моторът на Бастианини започна да пуши. Италианецът бе принуден да спре в секцията около девети и десети завой и се прибра в бокса.

До края на сесията във Франция, Куартараро подобри времето на Бастианини и излезе начело. Пилотът на Ямаха продължаваше да показва силно темпо и определено бе фаворит за следобедната квалификация.

След това той бе изместен от Баная и Зарко. Двамата състезатели показваха прогреса и добрата скорост в завоите на новия мотор Дукати Десмоседичи GP22. Така Куартараро остана на трета позиция. На втора редица финишираха Марк Маркес (Хонда), Джак Милър (Дукати) и Алейш Еспаргаро (Априлия). Топ 10 допълниха Такааки Накагами (LCR Хонда), Алекс Ринс (Сузуки), Пол Еспаргаро (Хонда) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати). Всички тези състезатели се класират директно за втората част от квалификацията на Льо Ман. Останалите трябва да минат през Q1, където трябва да запишат първото или второ време, което да им позволи да се класират напред.