Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Защо Нюй досега не е работил за Ферари?

Защо Нюй досега не е работил за Ферари?

67
0
Ейдриан Нюи

Всеки пилот във Формула 1 мечтае поне веднъж в живота си да се състезава за Ферари. При инженерите това също е така, но за Ейдриян Нюй това явно не е особено голяма мечта, защото въпреки че е смятан за най-добрия дизайнер в последните 20 г., той никога не е работил за „червените“ от Маранело.

„Няма определена причина за това“, обяснява британецът в интервю за испанският телевизионен Канал 9. „Просто никога не бе подходящия момент, защото моето семейство и децата ми живят в Англия. Така че, ако започнех работа в Италия те, разбира се от само себе си, трябваше също да се преместят да живеят там.“

А Нюй определено не горял от желание за подобна стъпка, защото първо, децата му трябвало да учат за начало нов език и второ, училищната система не се ползвала с особено добро мнение в Англия.

Но въпреки че е обвързан с Ред Бул до 2014 г., Нюй не изключва възможността, един ден да работи за Ферари. Защото за него било „жалко, че нещата до момента не са се получили“ и защото „Ферари е голям отбор, за който мечтаят не само пилотите.“

В момента Пат Фрай, бившият колега на Нюй от Макларън, е технически директор в Маранело. Със сигурност от Ферари също мечтаят да привлекат един ден звездния дизайнер в редиците си.