Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Защо Алонсо не отиде в Ред Бул? Марко: За Макс е важно...

Защо Алонсо не отиде в Ред Бул? Марко: За Макс е важно работната среда да е хармонична, с Алонсо нямаше да се получи

4390
0
Фернандо Алонсо, Макс Верстапен
Фернандо Алонсо и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Възможността за вътрешноотборно съперничество между Фернандо Алонсо и Макс Верстапен, ако испанецът се бе присъединил към екипа на Ред Бул, е сред причините двукратният световен шампион да не отиде в Милтън Кийнс, заяви Хелмут Марко. Името на Алонсо се спрягаше упорито известно време с Ред Бул. Твърдеше се, че лично Кристиан Хорнер иска да го привлече в тима. В крайна сметка Фернандо предпочете да остане в Астън Мартин. Марко коментира за formel1.de защо се получи така.

„Ами имаше разговори. Но както съм споменавал и преди, за Макс е много важно работната среда да е хармонична. Мисля, че с Алонсо това вероятно нямаше да се получи“, заяви Марко

„Мисля, че за отбора би било много трудно (с Верстапен и Алонсо). Алонсо би бил най-старият световен шампион, Макс е най-младият. Поколения ги делят. Не мисля, че Алонсо участва във виртуални състезания или кара на симулатор в самолета веднага след Гран при надпревара. Двамата са противоположни характери. А когато става дума за това кой е по-бърз, нито единият не е скромен. И за отбора би било много, много трудно всичко това да върви в положителна посока“, допълни австрийският съветник на Ред Бул в F1.

Възрастта на Алонсо, който през лятото ще навърши 43 години, бе посочена и от Верстапен, когато все още се говореше, че испанецът може и да му стане съотборник.

„Не ми пука кой седи до мен. И на отбора съм го казал. Винаги съм вярвал в себе си и мисля, че мога да победя всекиго. Но ако питате мен, то смятам, че би било странно да се подпише с 42-годишен пилот“, коментира Верстапен в Япония.

Междувременно се заговори, че от Ред Бул са предложили на Серхио Перес нов едногодишен договор. Мексиканският пилот искал контракт за поне два сезона

Информацията е на Фокс Спортс Мексико. Самият Перес каза преди броени дни, че още нищо не е подписано.

„Всичко все още е напълно открито. Според мен е важно да се съсредоточим върху състезателната страна на нещата. Затова се надявам скоро всичко да бъде финализирано и да можем да споделим новина“, каза Перес.