Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Затвориха временно пистата в Остин

Затвориха временно пистата в Остин

627
0
Гран при на САЩ, Остин, COTA, Circuit of the Americas
снимка: Пирели

Пистата COTA в Остин, Тексас бе временно затворена заради разпространението на коронавируса COVID-19. Освен нейни служители са съкратени. Заради заразата вече беше отменено състезанието на това трасе от Индикар, а това от MotoGP бе отложено за 15 ноември.

Пистата е силно засегната от предпазните мерки около вируса, включително по-строги рестрикции за публични събирания. От центровете за контрол и предпазване от заболявания в САЩ препоръчват събиране на не повече от 50 души на едно място.

Шефът на пистата Боби Епщайн заяви, че въпреки всичко той е уверен, че трасето може да приеме състезанието от Формула 1 в края на октомври, ако обстоятелствата около вируса се подобрят и той бъде овладян.

„В следващите 90 дни, събития, които трябваше да съберат общо около 600 000 зрители, са отложени, отменени или са застрашени. Но предприетите действия няма да имат отражение върху способността на COTA да приеме Гран при в F1“, заяви Епщайн.

В официалното заявление на COTA се казва: „Ние сме с разбити сърца за нашите служители (и техните семейства), които прекарват цяла година в подготовка за посрещане на гости от Остин и от целия свят, но сега се оказват без работа.

Радостта от създаването на запомнящи се събития е заменена с разочароващата реалност на световна криза. Времето за организиране на събития е ужасно. Надяваме се всички да са здрави. Призоваваме всички да спазват препоръките на експертите. Нека се върнем на COTA, когато дойдат по-добри времена.“