Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер и Маса хвалят Райконен

Заубер и Маса хвалят Райконен

38
0
Кими Райконен,Лотус

Михаел Шумахер се нуждаеше от две години и половина, за да успее да спечели първи подиум след завръщането си във Формула 1. Кими Райконен от своя страна спечели три пъти правото да се качи на стълбичката на победителите в първите си осем състезания. Въпреки че директното сравнение между двамата не е съвсем коректно, според мнозина финландецът се справя значително по-добре след повторното начало на своята кариера в Гран при.

Въпреки че в падока отново започнаха да се носят слухове за проблеми на Кими с дисциплината, като например закъснения и отсъствия от технически брифинги, неговия бивш тим шеф Петер Заубер смята, че Райконен се справя отлично след завръщането си.

„Мисля, че Кими се справя много добре“, признава Заубер. „Не трябва да се подценява представянето и на Грожан, но според мен трябва да се внимава, когато двамата биват сравнявани. Младежът също се справя чудесно и почти без грешки. Освен това спечели доста точки за отбора.“

Бившият съотборник на Райконен във Ферари и негов наследник в Заубер, Фелипе Маса, също е впечатлен от представянето на финландеца.

„Той дава доста добри резултати след завръщането си и често попада на подиума“, разсъждава Маса. „Може би не е старият Кими на 100%, но върши отлично работата си. Разговарях няколко пъти с него и е хубаво за всички, че той отново се завърна. Формула 1 е неговият дом, не рали шампионата.“