Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер изнервени от поведението на Ботас в Монако

Заубер изнервени от поведението на Ботас в Монако

22
0
Заубер,Нико Хюлкенберг

Кими Райконен бе единственият пилот в Монако, който се осмели да постави развилнелия се Серхио Перес на мястото му. Това обаче му струваше важни точки в класирането при пилотите. След контакта си с Макларън-а на мексиканеца, състезателят на Лотус трябваше да влезе в бокса заради спукана задна лява гума. Въпреки че излезе назад в колоната, той все пак успя да спечели в последната обиколка една точка. Това обаче според екипа на Заубер било благодарение на неспортсменското поведение на сънародника на Райконен, пилотът на Уилямс, Валтери Ботас.

Какво обаче се случи в действителност? След принудителния стоп Райконен излезе на 13-а позиция. След като успя да изпревари Естебан Гутиерес от Заубер, той застана зад Валтери Ботас. Според екипа на Заубер, пилотът на Уилямс доброволно е пропуснал сънародника си напред. Така в последната обиколка Райконен се озова зад Нико Хюлкенберг, който нямаше никакъв шанс да отрази атаката на финландеца на Сент Дево и последната точка отиде за пилота на Лотус.

„Рядко съм виждал толкова неспортсменско поведение, когато някой доброволно да направи място на пилот от друг отбор в последната обиколка в Монако“, нервира се тим мениджърът на Заубер, Беат Цендер на поведението на Ботас пред швейцарския вестник Блик. Финландецът се защити пред медиите, като обясни, че е смятал, че Райконен е в групата на водещите и трябва да му направи място, за да го изпревари с обиколка.

Хюлкенберг все пак трябваше да изчака решението на стюардите, които можеха да накажат Райконен заради поведението му зад колата за сигурност. В крайна сметка обаче бе преценено, че нищо в карането му не е причина за наказание. Така в следващото състезание Райконен ще има възможност да изравни рекорда на Михаел Шумахер за най-много поредни състезания, завършени в точките.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter