Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер не коментират слуховете за разговори с Фолксваген

Заубер не коментират слуховете за разговори с Фолксваген

37
0
бокс,Заубер

Слухове за разговори на Заубер с Фолксваген се появиха (при това в доста медии) по време на уикенда за Гран при на Германия. От тима от Хинвил обаче не коментираха и Петер Заубер отказа да говори по въпроса дали е обсъждал с автомобилния концерн евентуално бъдещо сътрудничество във Формула 1.

Твърди се, че Заубер са преговаряли с VW за включване на компанията в Гран при под някаква форма. Добре информиран източник заявява, че шансът за сделка е не по-голям от 30%. Разговорите били проведени по-рано тази година между Петер Заубер и главния изпълнителен директор на Фолксваген Мартин Винтеркорн. Те станали възможни благодарение на посредничеството на бившия шеф на Мерцедес и дългогодишен приятел на швейцареца Юрген Хуберт.

Смята се, че диалогът между Заубер и Фолксваген е станал възможен, след като автомобилната компания не е постигнала споразумение с Макларън, тъй като новият спортен модел на инженерите от Уокинг – MP4-12C – е в директна конкуренция с Ауди R8.

На Хокенхайм се заговори също така, че бившият технически директор на хинвилци Джеймс Кий може да заеме поста на Джорджо Асканели в Торо Росо. Шефът на екипа от Фаенца Франц Тост заяви единствено, че Асканели е във ваканция, докато колегата му Заубер сподели само, че е чул приказките и това е достатъчен коментар на настоящия етап. Кий напусна изненадващо швейцарския отбор през февруари тази година.