Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер окуражени от състезателното си темпо

Заубер окуражени от състезателното си темпо

34
0

Доста назад в подреждането се класираха пилотите на Заубер в днешните свободни тренировки за Гран при на Монако. Едва 16-и бе Педро де ла Роса, макар да бе убеден, че работи в правилната посока.

– Навъртяхме доста километри и направих сериозни промени между двете сесии. Вече имаме идеи за събота. Можем да извлечем още от колата и да я направим по-бърза, но губим прекалено много в бавните завои. Аз лично подходих консервативно към изпитанията, тъй като за последно карах тук през 2002 г. и сега все едно уча нова писта. Следобед се почувствах по-уверен – допълни испанецът.

На позиция зад него се класира Камуи Кобаяши, който за пореден път счупи предно крило. Японецът също се оплака от липса на сцепление в бавните завои.

– Наистина пострадахме в известна степен от това, че колите нямаха достатъчно прилепяне – каза и техническият директор Джеймс Кий. – Меките гуми работиха сравнително добре, тъй като докато дойде моментът да ги сложим, условията на трасето се бяха подобрили значително. Иначе като всеки първи ден в Монако, пистата бе очевидно хлъзгава. Проведохме и някои симулации. Състезателното темпо изглежда добро, но трябва да поработим върху квалификационната си скорост. Но на това ще обърнем детайлно внимание в събота – завърши той.