Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за Уилямс и Форс Индия, Испания Рейсинг ще стартират на Сепанг

Разочарование за Уилямс и Форс Индия, Испания Рейсинг ще стартират на Сепанг

87
0
Адриан Сутил

Екипът на Уилямс не бе доволен от постигнатото в квалификацията на пистата Сепанг днес. Форс Индия също очакваха повече от пилотите си. В Испания Рейсинг обаче се радваха, че този път покриха норматива от 107% и ще се наредят на стартовата решетка утре.

Рубенс Барикело (15-и):

– Изглеждаме нямаме необходимото за квалификацията темпо. В Мелбърн бяхме по-силни, така че е необходимо да анализираме всичко и да видим защо се получава така. Като цяло обиколката ми беше прилична. Всъщност дори бе един от най-добрите ми турове в Малайзия, но не можеше да компенсира липсващото в колата днес. Независимо дали вали или не, ще се борим за точки.

Пастор Малдонадо (18-и):

– Трудна сесия, като определено не очаквахме да сме вън от борбата още след Q1. Автомобилът не се държеше така добре, както сутринта. Попаднах и в трафик, така че не направих чиста обиколка. За утре имаме доста гуми, а и в дълги серии темпото ни е по-добро. Кой знае какво може да стане с една добра стратегия. Няма причина да не сме в точките.

Адриан Сутил (17-и):

– Първата част на квалификацията не премина прекалено зле, но след това не напреднахме кой знае колко. Останах изненадан от това, а и имахме проблем със смяната на предавките. Отборът работи, за да отстрани грижите за утре.

Пол ди Реста (14-и):

– Прекрасна работа от страна на тима, а смятам, че и аз направих наистина чудесна обиколка! Мисля, че определено сме скъсили дистанцията. Утрешното състезание обаче ще е дълго, а метеорологичните условия – трудни, но въпреки това се вълнувам за напредъка ни с оглед бъдещото ни представяне.

Нараин Картикеян (24-и):

– Справихме се с квалификацията, което бе целта ни за днес. Колата на практика е чисто нова, така че е добре да трупаме километри с нея. Колкото повече сме на пистата, толкова по-добре. Повредих втория си комплект гуми, така че беше трудно да дам някакво прилично време с тях, но всички се трудиха страшно упорито и затова удовлетворението, че ще стартираме, е за целия тим. Още преди сезона отбелязахме, че Сепанг ще е една от най-трудните писти за нас от гледна точка вместване в 107% от първото време, но се справихме. Сега се надявам да завършим утрешната надпревара, да натрупаме още обиколки с новия болид. Предвижда се дъжд за състезанието, така че не се знае какво може да стане.

Витантонио Лиуци (23-и):

– За всички ни е страхотно, че покрихме нормативите, при това с добри резултати. Доказахме, че в Австралия проблемът не бе заради скоростта ни, а се дължеше на липсата на тренировки – имахме зад гърба си половин ден, а останалите отбори се бяха трудили по три месеца. Сега ние трябва да работим здраво, за да се опитаме да намалим разликата. Това са едва първите стъпки за отбора ни, а подобрихме страшно много автомобила от Австралия досега. И вчера, и днес имахме някои малки проблеми, но това е нормално с оглед на всичко случило се досега.