Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър бе най-бърз в първата тренировка на Сепанг

Уебър бе най-бърз в първата тренировка на Сепанг

39
0
Марк Уебър

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър беше най-бърз в първата свободна тренировка преди Гран при на Малайзия във Формула 1, която беше изпълнена с инциденти.

Австралиецът записа време от 1:37.651 мин. и изпревари с цели 1.665 сек. Люис Хамилтън с Макларън в занимание, в което водещите отбори не загатнаха пълния си потенциал на Сепанг.

Трети в таблицата с времената се нареди седемкратният световен шампион Михаел Шумахер с Мерцедес (+2.140 сек.), пред тест пилота на Форс Индия Нико Хюлкенберг и Пастор Малдонадо с Уилямс.

Тренировката беше белязана от няколко инцидента, два от които с пилотите на Рено. Още в началото на сесията Ник Хайдфелд имаше проблеми с блокирал спирачен апарат на предно дясно колело, но успя да се добере до бокса. При Виталий Петров нещата бяха много по-сериозни, след като окачването на предна лява гума се пръсна при спирането за девети завой и руснакът излетя в зоната за сигурност. Не е ясно дали двете повреди имат връзка помежду си.

Уебър първи започна да записва бързи обиколки в средата на тренировката и до края не срещна никаква съпротива за първото място. Пилотът на Ред Бул затвърди доминацията си и с резултат 1:38.952 мин. с твърдите гуми малко преди края на заниманието.

Неговият съотборник и световен шампион Себастиан Фетел беше възпрепятстван от проблеми със системата KERS в своя болид и остана чак на 17-а позиция. Германецът се готвеше да запише конкурентно време в последните минути на тренировката, но излитането на Жером Дамброзио с Върджин прекрати опита му.

Пилотът на Ферари Фелипе Маса остана шести, след като направи над 12 инсталационни обиколки. По подобен начин се разви тренировката и за Фернандо Алонсо, който също срещна трудности с подготовката на своя автомобил. Испанецът се нареди девети в таблицата с времената, а в края на сесията за кратко напусна трасето.