Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер: Представянето до момента не отговаря на очакванията ни

Заубер: Представянето до момента не отговаря на очакванията ни

428
0
Заубер С44
снимка, Заубер

Заубер продължава с трудностите през сезон 2024 в F1. Швейцарците заемат последното място при конструкторите и не са спечелили нито една точка от началото на годината. Според директора на тима Алесандро Алуни Брави, настоящото представяне на отговаря на очакванията. Брави вярва, че разликата с останалите отбори може да бъде намалена в следващите стартове.

Заубер се намира в сериозна криза от Маями насам. Пилотите на тима Валтери Ботас и Гуаню Жу така и не успяват да преминат първия сегмент от квалификациите. Най-добрият резултат през последните три надпревари е 13-то място на Ботас в Монако

Не може да се отрече, че резултатите на отбора от Хинвил не отговарят на очакванията. На пръв поглед има малко причини да се вярва в обрат до края на настоящата кампания. Екипът представи няколко подобрения, които обаче не доведоха до очаквания напредък. Проблемите с надеждността и лошия късмет също костваха възможността Заубер да се бори за точки.

Директорът на Заубер Алесандро Алуни Брави вярва, че отборът натиска здраво, за да се върне на правилния път. Италианецът се надява да бъде извлечен максимума от предстоящия рейс уикенд в Канада.

„Представянето до момента не отговаря на очакванията ни. Решени сме да оставим всичко това зад гърба си и да започнем отначало. Знаем колко упорито работят всички в отбора и знаем, че в абсолютни стойности разликата с тези пред нас не е непреодолима“, коментира Алуни Брави.

„Пътуваме за Монреал, жадни за точки и положителни резултати. Всички в Хинвил работиха усилено през последните две седмици, за да постигнат това.“

„Полето е много сгъстено и конкуренцията е голям. Ние обаче сме готови за предизвикателството“, продължи директорът на Заубер. „В последните събития видяхме как представянето ни беше близко до това на основните ни конкуренти. Сега повече от всякога ще бъде важно да извлечем максимална полза от всяка една обиколка на пистата и да сме готови да се възползваме максимално от всяка възможност. По този начин ще успеем да направим крачка напред и да обърнем хода на сезона“, добави Алуни Брави.

Пилотите на Заубер познават отлично пистата в Канада. Ботас има четири подиума на пистата Жил Вилньов. 2 от тях са записани с Уилямс, а останалите- с Мерцедес. Този уикенд Ботас се надява да продължи доброто си представяне на трасето край Монреал и да запише първи точки за годината

„Не може да се отрече, че напоследък нещата не вървяха добре. Отборът е мотивиран и използвахме дните след завръщането ни от Монако. Успахме да анализираме какво не се е получило и как да подобрим нещата“, каза Ботас.

„Спечелихме точки в последните две надпревари в Монреал и би било хубаво да се върнем към това точно тук. Целта ни, както обикновено, е една и съща: да сме на върха на представянето си от петък нататък и да се класираме на благоприятни места на стартовата решетка. Готови сме да се борим за точки в неделя“, добави пилотът на Заубер.

Другият пилот на Заубер Гуаню Жу има добри спомени от Канада. Китаецът финишира осми в първото си участие в Монреал през сезон 2022. Миналата година той имаше проблеми и остана далеч от зоната на точките.

„Знаехме, че ни предстои работа след Монако. Отборът направи отборът точно това. Прегрупирахме се и работихме заедно, за да си дадем най-добрия шанс да обърнем съдбата си през този сезон“, обясни Жу.

„Въпреки че все още нямаме спечелени точки, мотивацията ни не е изчезнала. Всъщност е очно обратното. Решени сме да променим развоя на този сезон и да се върнем там, където искаме да бъдем.“

„Знаем как само една стотна от секундата може да направи голяма разлика в квалификациите, където трябва да постигнем най-силен резултат. Трябва да запазим концентрация и да постигнем най-доброто от себе си през целия уикенд, като се стремим към челната десетка“, завърши пилотът на Заубер.