Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жу: Наблюдаваме няколко различни опции за 2025-та

Жу: Наблюдаваме няколко различни опции за 2025-та

619
0
Гуаню Жу
Гуаню Жу, снимка Заубер

Гуаню Жу направи коментар относно бъдещето си в F1. Китайският състезател разкри, че той и неговият мениджърски екип „наблюдават няколко различни опции за 2025-та“. Жу потвърди, че една от тях е оставане в Заубер.

Договорът на Жу със Заубер изтича в края на годината, подобно на този на съотборника му Валтери Ботас. В края на миналия месец тимът от Хинвил обяви привличането на Нико Хюлкенберг. Германецът ще бъде единият заводски пилот на Ауди от сезон 2026 нататък

Има голяма вероятност Заубер да се раздели и с двамата си настоящи пилоти. Основната цел на тима от Хинвил е Карлос Сайнц. Испанецът все още не е решил бъдещето си в F1. Сайнц се надява да се отвори място в Ред Бул или Мерцедес. Това обаче най-вероятно няма да се случи. Трикратният победител във Формула 1 е свързван и с преминаване в Уилямс.

Бъдещето на Жу в F1 е много несигурно. Китаецът и неговият мениджър Греъм Лоудън правят всичко възможно, за да гарантират оставането си в шампионата. Пилотът на Заубер разкри, че се проучват няколко варианта с различни отбори, които имат потенциални свободни места за догодина.

„Наблюдаваме няколко различни опции за 2025-та. Разбира се, тук [в Заубер] все още остава една от опциите. Разбира се, аз гледам какво е най-доброто за моето бъдеще“, сподели Жу.

„Много е важно вече да започна  разговорите доста рано най-вече заради пазара на пилоти. Очевидно ще повече оставя това на Греъм и ще си върша работата на пистата.“

„Ясно е, че вече сме започнали да говорим с няколко различни отбора. Искаме да разберем кой има най-добри интереси и кой има добро бъдеще и може да ми предложи това, които искам да имам през следващите няколко години. В момента нищо не е решено. Просто чакаме да видим кой е най-добрият вариант за нас“, добави пилотът на Заубер.

Жу оправдава желанието си да придвижи напред дискусиите за бъдещето си с това, че не иска да се окаже в неизгодна позиция след края на сезона. Има голяма вероятност той да не запази мястото си в Заубер след Гран при на Абу Даби.

„Сега е ясно, че не искам да бъда човекът, който чака окончателното потвърждение за пилотско място. През последните няколко години ситуацията е различна“, каза Жу.

„Тази година искам да бъда човекът, който се опитва да вземе това решение, опитва се да направи нещата по-бързо от останалите Като гледам как са нещата тази година, всеки има различни възможности. Аз все още просто наблюдавам, за да видя кое е най-доброто. Ако чакам твърде дълго, ще бъде твърде късно, това е сигурно“, добави китайският пилот.

Оставането в Заубер става все по-трудна опция за Жу въпреки наличието на спонсори. Китаецът разкри, че продължава да води разговори с Андреас Зайдл по този въпрос

„Да, водим разговори с Андреас и хората от екипа, както и с тези от Ауди“, каза Жу. „Основният фактор е, че според мен те все още няма да вземат решение в краткосрочен план. Те имат някои опции, които продължават да преследват.“

„Аз и моят съотборник оставаме два от вариантите там. Нещата няма да се развиват толкова бързо през следващите няколко седмици. Това е сигурно. Все говорим по тази тема и все още има някакъв интерес. Никога не казвай никога. Нека да видим какво ще се случи“, завърши Гуаню Жу.

Една от опциите пред Жу е Хаас. Американският отбор търси заместник на Нико Хюлкеберг и има голяма вероятност да се раздели с Кевин Магнусен. Жу би бил привлекателен вариант за Хаас поради сериозните спонсори, които може да доведе със себе си.