Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер С32-Ферари бе представен в Хинвил

Заубер С32-Ферари бе представен в Хинвил

68
0
завод,Заубер

Заубер С32-Ферари – новият автомобил на швейцарския тим на Петер Заубер за Формула 1 – бе представен днес в Хинвил. Тимът, който спечели 4 подиума през миналия сезон, има за цел да продължи да напредва и тази година, когато ще се състезава с напълно нов пилотски състав – Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес.

– След броени дни колата ще е на писта и ще можем да сравним къде сме спрямо съперниците ни – заяви шефът на екипа Мониша Калтенборн. – Целта ни е ясна и проста – да продължим да се подобряваме. Този автомобил е базиран на миналогодишния, като инженерите се концентрираха върху силните страни на предишния болид и елиминиране на слабите аспекти. Имаме много високи очаквания от пилотите си и те го знаят. Наблюдавахме Нико миналата година и виждахме колко е бърз. Той се възползва от предоставените му възможности и носи чудесни резултати. Познаваме Естебан от доста време и сме убедени, че той ще допринесе за прогреса ни.

След краткото изявление на първата жена, оглавила отбор от Формула 1, състезателите на отбора вдигнаха покривалото от С32.

Изглежда ми наистина добре. Цветовете са малко променени – по-тъмни са, но сега съм любопитен колко е бърза – бе първият коментар на Хюлкенберг. – Адаптирането към нов автомобил зависи от много неща: колко добре ще преминат тренировките, колко опит имаш във Формула 1. Това ще е третият ми сезон в F1, но когато програмата е добра, то до Мелбърн всичко би трябвало да е наред.

Немският пилот сподели също така, че е изкарал доста време в базата на Заубер от края на миналия сезон досега. Освен това е провел интензивна фитнес програма, за да е във форма за тестовете. Той заяви, че е впечатлен от много неща в работата на тима, където вече се чувства като у дома си.

Естебан Гутиерес е дебютант в Гран през 2013 г. Той също заяви, че няма търпение да тества болида и да се състезава с него.

– Много вълнуващо да видим колата, която е наистина иновативна. Най-голямото предизвикателство във Формула 1 е да се адаптираш към средата, има толкова представители на медиите наоколо. Освен това целта ми е да съм на ниво, да съм конкурентоспособен – допълни мексиканецът.