Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще обявят втория си пилот в Бразилия

Заубер ще обявят втория си пилот в Бразилия

46
0
Естебан Гутиерес

От екипа на Заубер разкриха, че ще обявят своя втори пилот за 2013 г. по време на уикенда в Бразилия. Вече е известно, че Нико Хюлкенберг ще заеме едното място, но още не е потвърдено, за кого е второто. Мониша Калтенборн, която през следващата година официално ще е тим шеф на швейцарците потвърждава тази новина.

„Казахме по-рано през сезона, че ще обявим своите пилоти преди да е свършил той“, обяснява първата жена тим шеф пред Аутоспорт. „Това ще стане или преди началото на уикенда, или през него, или няколко часа след състезанието.“

Най-сериозните шансове се приписват на тест пилота на екипа, Естебан Гутиерес. Мексиканецът вероятно ще замени Камуи Кобаяши и ще продължи мексиканската традиция в екипа, благодарение на телекомуникационния гигант Telmex. Самият собственик на предприятието, мексиканският милиардер Карлос Слим спомена в изказване преди няколко дни, че подобен ход е абсолютно сигурен. В същото време обаче в Остин Кобаяши изрази оптимизъм за бъдещето си в екипа. Кой ще е втория пилот на отбора ще знаем най-късно в понеделник.