Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще се борят за напредък и редовно печелене на точки още...

Заубер ще се борят за напредък и редовно печелене на точки още от Австралия

31
0
Камуи Кобаяши

Отборът на Заубер обяви целите си за сезон 2012 г. във Формула 1 още при представянето на новия си автомобил С31 през зимата – напредък в класирането при конструкторите (екипът бе седми през 2011 г.) и редовно печелене на точки в състезанията. Гран при на Австралия е другата седмица (на 18 март) и хората на Петер Заубер ще се трудят да изпълняват тези задачи още от пистата Албърт парк в Мелбърн.

Това е началото на трети сезон за Камуи Кобаяши в F1 и той очаква с нетърпение надпреварите след окуражаващите предсезонни тестове.

С31 е с чудесно поведение. Това в комбинация с придобития ми вече опит ме прави наистина уверен. За мен основната цел ще е да сме по-постоянни като представяне тази година. През 2010 г. възстановихме темпото си едва през втората половина на сезона. През 2011-а стартирах ме страхотно, а после изостанахме – обясни японският пилот.

Той, както и останалите му колеги, тренира усилено през зимата, за да е в оптимална форма сега. Освен това се надява на приятно и слънчево време в Мелбърн, тъй като лятото там почти приключва.

Серхио Перес пък се чувства доста по-различно сега в сравнение със същия период на 2011 г., тъй като вече не е новак в спорта.

С цял сезон зад гърба си усещам, че съм физически и умствено способен да свърша добра работа. Година опит не е толкова много, но дори само това ми позволява да се съсредоточа повече върху карането, отколкото миналата година. Намерих чудесен баланс в живота си между пътуванията, надпреварите, личните си неща. Целта ми за 2012 г. ще е да извличам максимума от автомобила във всяка отделна ситуация – заяви мексиканецът.

Шефът на тима Петер Заубер от своя страна смята, че битката в средата на колоната ще е особено ожесточена този сезон. Причината, твърди той, са много по-изравнените възможности на колите.