Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще търси нови инвеститори и ново ръководство

Заубер ще търси нови инвеститори и ново ръководство

41
0

Петер Заубер ще започне да търси инвеститори и ново ръководство, веднага щом отборът му получи право да участва във Формула1 догодина.

През 2006 година швейцарецът остана с 20 % от собствения си отбор, след като продаде дял на BMW, но след оттеглянето на баварския автомобилен концерн Заубер трябва да потърси други спонсори.

Той е категоричен, че търси не само средства, ами и евентуално ръководство, тъй като няма желанието да се занимава пряко с въпросите в пита. Заубер подчертава, че се е чувствал задължен да спаси екипа, който е основал през 1993 година.

Вероятно базата в Хинвил щеше да затвори и всички работни места щяха да бъдат загубени. Въздушният тунел, който е един от най-добрите в Европа, щеше да е излишен“ – казва швейцарецът. „Щеше да е много жалко.

Той е уверен, че в близките няколко дни ФИА ще даде зелена светлина за завръщането на отбора, а след това ще бъдат подписани споразумения и с двама пилоти. По повод на опциите пред себе си той казва: „Има опитни пилоти като Ник Хайдфелд и Ярно Трули, а и Педро де ла Роса живее в Цюрих, така че ще бъде наблизо… Има и няколко момчета; Витали Петров и японецът Кобаяши.