Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер вече започват да насочват вниманието си към колата за догодина

Заубер вече започват да насочват вниманието си към колата за догодина

41
0

Тазгодишният сезон вече е преполовен, затова в тима на Заубер вече започнаха да отделят повече внимание на разработката на колата си за догодина.

Тазгодишният С29 бе започнат от БМВ миналата година, но след като баварците напуснаха Ф1, тимът на Петер Заубер трябваше сам да свърши останалата работа, която не бе никак малко.

„В момента сме в процес на разделяне на ресурсите ни по най-добрия начин между настоящия автомобил и С30. Ние сме частен отбор и нямаме неограничени ресурси, за да направим всичко, което искаме“, заяви техническият директор на отбора – Джеймс Кий.

Същевременно той разкри и някои от новостите, които С29 ще има за следващите състезания:

„За Силвърстоун имаме някои промени по предното крило и различни модификации в средата на автомобила. След това за Хокенхайм ще имаме ревизия на задната част, която включва и еволюция на дифузьора.

Работата във въздушния тунел също продължава. В същото време се фокусираме и върху Спа и Монца за по-ниско челно съпротивление и конфигурации, целящи по-висока скорост и ще направим допълнителни стъпки в това отношение до края на годината“, уточни той.