Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият завод на Астън Мартин ще се забави с година

Новият завод на Астън Мартин ще се забави с година

763
0
Ланс Строл, Рейсинг Пойнт
снимка: Рейсинг Пойнт

Новото предприятие на екипа на Рейсинг Пойнт, който от догодина ще е заводски тим на Астън Мартин, няма да е готово след броени месеци, както се планираше. Отборът се готвеше да се премести в ново съоръжение до сегашната база до пистата Силвърстоун. Управляващият и двете компании Лорънс Строл и неговите партньори инвестираха сериозно в купуването на нови земи и проекти за разширение на екипа, който някога се казваше Джордан, после Спайкър, Форс Индия и т.н.

От 2015 г. логото на Aстън Мартин стои върху болидите на Ред Бул във Формула 1

Двете компании създадоха общ супер автомобил – Valkyrie, разработен с участието на Ейдриан Нюи. След преминаването в ръцете на Строл обаче компанията ще се върне във Формула 1 със „собствен” болид за първи път след 1960 г.

Причинената от коронавируса огромна криза е спряла повечето действия по развитието на проектите и земите, купени в края на миналата година. Така те ще останат още малко неизползвани.

„Бяхме планирали да се преместим в новата фабрика следващото лято, докато се ползват настоящите коли. Работата обаче е спряна поради пандемията. Предпочитаме да отложим настаняването си с една година“, обясни шефът на тима Отмар Шафнауер

„От зимата дизайнерският ни офис ще е твърде зает с проектирането и производството на новия болид според правилата за 2022 г. Няма как да мислим за преместване изобщо през идния сезон. Така обаче ще имаме още малко време да финализираме всички детайли Ще планираме по-добре и как да интегрираме елементи и звена при ситуации, които коронавирусът може да ни наложи в бъдеще, ако дотогава не бъде намерена ваксина или решение, различно от поставянето на панели от плексиглас между служителите.“