Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жан Тод: Ферари не е в безнадеждна ситуация

Жан Тод: Ферари не е в безнадеждна ситуация

76
0

Жан Тод заяви, че ситуацията, в която се намира Ферари в момента, не е катастрофална, въпреки разочароващите резултати от Монако и Канада.###Жан Тод заяви, че ситуацията, в която се намира Ферари в момента, не е катастрофална, въпреки разочароващите резултати от Монако и Канада. Сега Макларън води в конструкторското класиране и е с 28 точки пред Ферари.
Кими Райконен финишира пети на пистата в Монреал, а съотборникът му Фелипе Маса бе дисквалифициран от надпреварата, заради напускането на питлейна при червена светлина.
Въпреки неприятния развой на събитията и факта, че Сребърните стрели в момента са пред Скудерията, Жан Тод каза, че все пак остават още 11 старта, през които ситуацията може да се промени.
„От началото на сезона имаме четири полпозишъна за шест състезания и спечелихме три надпревари, затова не мисля, че можете да кажете, че това е бедствие за Ферари. Не сме щастливи от факта, но виждате, че има някои доста силни отбори, които не са спечелили никакви състезания и не са имали четири полпозишъна. Поради тази причина мисля, че хората, които отчитат негативите трябва да разберат това също”, обясни Тод и допълни, че спецификата на пистата в Монреал не е била в съответствие с тяхната кола, но според него Ферари ще бъдат по-бързи следващия уикенд.