Начало Избрани Жан Тод изрази притесненията си относно Майкъл Маси

Жан Тод изрази притесненията си относно Майкъл Маси

3512
0
Жан Тод ФИА
Жан Тод, снимка Мишелн

Жан Тод изрази притесненията си относно Майкъл Маси. Бившият президент на ФИА заяви, че е поддържал връзка с австралиеца през зимата и е загрижен за него. 

Маси попадна под обстрел след решенията му по време на състезанието в Абу Даби. Неговите действия имаха пряко влияние върху развитието на шампионата и титлата на Макс Верстапен.

След критики към него от Мерцедес, фенове, бивши пилоти и анализатори, ФИА започна пълно разследване на събитията от надпреварата на Яс Марина. Докладът от него трябва да бъде публикуван на 18 март, което е в навечерието на сезон 2022 в F1.

Наскоро спортният секретар на ръководният орган Петер Байер призна, че Маси може да бъде сменен. Все още не се знае какво ще е бъдещето на състезателния директор, който наследи Чарли Уайтинг в началото на сезон 2019.

Това признание на Байер предизвика ново съобщение от ФИА, която подчерта, че все още не са взети никакви решения относно резултата от техния анализ.

Докато се чака публикуването на доклада на федерацията и се разбере бъдещето на Маси, Тод изрази подкрепа за бившия си колега. Французинът се надява той да преодолее тези събития и да продължи своята работа.

„Говорех с него, но не за случилото се в Абу Даби, а като нормален човек. Надявам се, че ще се оправи“, каза Тод пред британска медия.

Междувременно директорът на Макларън Зак Браун изрази оптимизъм. Според него F1 ще си вземе поука от тази ситуация. Също така попита защо е необходимо толкова много време за приключване на разследването на последната надпревара.

„Тя [F1] определено може да си върне доверието“, каза той пред британския телевизионен оператор на F1.

„Това не е първият път, в който съдия прави спорно отсъждане. Този случай беше доста голям, но мисля, че спортът ще си вземе поуки от него.“

„Единственото нещо, от което съм разочарован е датата, на която ще бъде представен докладът.. Не е нужно толкова много време, за да се направи такова разследване. Нека да го свършим и да отидем на първото състезание за сезона. Искам да говорим за началото на новия сезон, а не за края на миналогодишния“, завърши Зак Браун.