Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Италия: Жан Тод няма да се връща във Ферари

В Италия: Жан Тод няма да се връща във Ферари

1063
0
Жан Тод
Жан Тод; снимка: ATP

Жан Тод няма да се връща във Ферари, твърди италианският вестник Кориере дела Сера, след като в края на 2021 г. се появи информация, че французинът вероятно отново ще работи в Маранело. 75-годишният Тод приключи последния си мандат като президент на ФИА през декември. На поста бе избран Мохамед бин Сулайем. Малко преди вота се заговори, че Тод може да се върне в Скудерията и че дори е разговарял за това с Джон Елкан.

Предполагаше се, че Тод може да стане консултант във Ферари и да помага на Матия Биното с политическите въпроси във Формула 1

От началото на 2022 г. обаче слухът отиде в другата посока и италиански медии започнаха да пишат, че това изобщо няма да се случи. Според информацията на Кориере дела Сера Елкан смятал, че на Скудерията консултант не ѝ е нужен.

Същевременно медиите в страната пишат, че проектът на Ферари за новата кола за сезон 2022 върви много добре

Автомобилът ще бъде официално показан на 17 февруари. В продължение на месеци обаче се говори по какво работят в Скудерията и дали ще преодолеят или поне наваксат част от изоставането от най-бързите отбори в Гран при. Тимът завърши трети в миналогодишното първенство при конструкторите, като имаше особено силно представяне в заключителната част на шампионата.

Аутоспринт посочва, че проектът за новия болид всъщност е започнал преди две години. Гадзета дело Спорт отбелязва, че колата е „почти готова. До Гран при на Бахрейн ще се работи по подобряване на задвижващата система. След това двигателите ще са замразени до 2025-та. Ето защо Ферари се труди изключително усърдно по мотора, който вече има същата мощност като миналогодишния. Това е добра новина, тъй като отборите вече са задължени да използват 10% биогориво, докато миналата година процентът бе 5,75.“

Кориере дело Спорт пише, че се очаква още една сериозна промяна по задвижващата система – в края на февруари, след първите предсезонни тестове.