Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жената, обвинила Хорнер в непристойно поведение, е подала официално оплакване срещу него...

Жената, обвинила Хорнер в непристойно поведение, е подала официално оплакване срещу него във ФИА

5521
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Майкъл Потс

Жената, която обвини Кристиан Хорнер в непристойно поведение, е подала официално оплакване срещу шефа на Ред Бул в Гран при във ФИА. Информацията съобщи BBC Спорт. Жалбата е регистриран в комитета по етика, където понастоящем разследват и президента на организацията Мохамед бин Сулайем.

Преди това оплакване до международната автомобилна федерация е имало подадени два сигнала от анонимен източник. Първият е от 2 февруари. Сигналът е за поведението на Хорнер към служителка в ръководения от него отбор. Посочено е изрично, че Ред Бул може да опита да покрие случая. Вторият сигнал от е направен на 6 март. В него се повтаря информацията от първия и се отправя предупреждение, че следващата стъпка ще е уведомяване на медиите. От ФИА отказват да коментират каквото и да е по въпроса. От Ред Бул са заявили, че не знаят за официално оплакване и също няма да коментират.

Ред Бул проведе разследване по обвиненията срещу Хорнер. В резултат на проверката те бяха снети от шефа на отбора от Милтън Кийнс. Самият Хорнер винаги е отричал обвиненията.

Подаването на официална жалба към ФИА идва след като служителката, която миналата седмица бе отстранена от екипа на Ред Бул, реши да обжалва решението и от разследването на компанията за енергийни напитки. То бе извършено от външен адвокат, за чиято безпристрастност обаче има съмнения

Обвиненията срещу Хорнер в непристойно поведение станаха известни в началото на февруари. Той остана на поста си по време на разследването. Ден, след като обвиненията бяха свалени от компанията, бяха разпространени скрийншотове на предполагаеми негови разговори и снимки. Последва остро изказване на Йос Верстапен, опит за отстраняване на Хелмут Марко и срещи с висшето ръководство на компанията Ред Бул, както и на борда на концерна със собственика на 51% от акциите Чалерм Йоовидя. Макс Верстапен не защити Хорнер в нито един момент. Пилотът на Ред Бул твърдеше, че е съсредоточен върху работа си на пистата. В момента, когато бе застрашен Марко обаче, даде недвусмислено да се разбере, че дори неговото оставане в тима може да зависи от това 80-годишният австриец да запази поста си.

През цялото време Хорнер бе категоричен, че работата продължава нормално. От Ред Бул пък не дадоха никакви детайли по въпроси, което подхрани спекулациите и слуховете.