Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Животът:Назад към природата

Животът:
Назад към природата

47
0

От Светлана Симеонова
Снимки: Sutton Images Jordan

Пилотите от Формула 1 имат изключително тежка програма това лято. В рамките на 8 седмици имаха шест състезания преди за малко да починат в първата седмица на август по курорти, яхти или в спокойните си монакски домове.
Шестте старта за осем седмици бяха бяха наистина огромно предизвикателство особено за младите състезатели и затова в тима на Джордан им организираха специална програма за презареждане на батериите, за която ще ви разкажем в този брой.
Пилотите на тима бяха изпратени за няколко дни на езерото Сакакоми високо в планините на Канада, макар и само на един час път с кола от Монреал.
Ник Хайдфелд, Джорджо Пантано и Тимо Глок бяха оставени единствено на грижите на персонала на хотала си и на физиотерапевта на тима си.
Едноименният курорт е нещо наистина изключително. Не е от най-известните и посещавани места, но това в никакъв случай не се дължи на някакви проблеми с обслужването или пътя.
Просто собственикът на курорта е ограничил до известна степен достъпа до Сакакоми, за да запази в максимална степен природата.
Пилотите наистина бяха малко стъписани. И тримата бяха във възторг от пейзажа и въздуха.
Е, нямяха неограничено свободно време да се любуват на гледката, тъй като Глен Линдзи – физиотерапевтът им, отговарящ изобщо за физическата подготовка на отбора – им бе подготвил доста сложна програма за тренировки.
Условията в хотела допълнително “поддържаха” треньора. Звездите нямаха телефони и телевизори в стаите си. Там такива по принцип няма. Обвхат GSM им също нямаха, така че спокойствието бе пълно. . Съществува специална стая, в която може все пак да се гледа нещо по телевизията, но Хайдфелд, Пантано и Глок нямаха и желание да си губят безмислено времето – защото Сакакоми им предложи напълно достатъчно развлечения, за да не чувстват липсата на “говорещата кутия”.
– Беше много успокояващо, защото нямаше телефон и телевизор, можех да виждам само гората и езерото, с островите – природа докъдето погледът ти стига – разказа впоследствие Пантано. – Потренирахме малко, аз внимавах заради контузията на коляното си (от удар в тренировките в САЩ б.р.). Страшно ми хареса обаче карането на каяк и разходките по маршрут в гората. Пейзажът беше прекрасен, половихме малко риба и ходихме да видим бобърите. Беше фантастично.
Италианецът не бе единственият възторжен ценител на природата в групата. Освен че се радваше на красотата около себе си обаче, Джорджо с удоволствие позира в хотела до огромната камина и една препарирана мечка. На Сакакоми това е една от атракциите – можеш да отидеш с водач и да видиш не само бобърите, но и някой мечок в гората.
– Няколкото дни на Сакакоми ми се сториха като цяла седмица, защото правихме толкова много интересни неща! – допълни съотборника си Хайдфелд. – Основно тренирахме, но тук нещата изглеждаха различно . Колоезденето беше доста трудно, защото бе в планината – по пресечен и наистина труден терен. Имахме обаче и време за забавления – джет ски, разходки.
Пилотите на Джордан все пак пропуснаха едно забавление – гмуркането.
Канадските гмуркачи обожават Сакакоми, тъй като е …