Начало MotoGP News Жоан Мир не е обръщал внимание на критиките към него през сезон...

Жоан Мир не е обръщал внимание на критиките към него през сезон 2021

256
0
Жоан Мир
Жоан Мир, снимка Сузуки

Световният шампион за сезон 2020 в MotoGP Жоан Мир заяви, че не се интересува от критиките за неговото представяне през настоящата кампания. Пилотът на Сузуки не успя да защити своята световна титла и завърши на трета позиция в крайното класиране. Испанският състезател не записа нито една обиколка начело на колоната и само шест пъти успя да стигне до почетната стълбичка. 

Това бе една от най-слабите защити на титла в историята на мотоциклетния шампионат. Въпреки това Мир смята, че не е можел да се представи по-добре и е извлякъл максимума от мотора през целия сезон.

„Истина е, че не спечелих. Никой не може да каже, че не съм дал 100 % от себе си и мотора. Това е самата истина и дълбоко в себе си съм много разочарован. Въпреки ще спя добре, знаейки какво съм постигнал до момента. За мен няма значение ако някой ми вярва или да каже, че съм имал най-слабата защита на титлата в историята. Всички трябва да навлязат навътре в нещата, за да разберат тази ситуация преди да коментират. Честно казано не му пука какво казват хората и критиците“, заяви Мир.

В отбора на Сузуки имаше много вътрешни катаклизми още преди началото на сезон 2021. Тогава дългогодишният мениджър на екипа Давиде Бривио напусна в навечерието на предсезонните тестове, за да поеме тима на Алпин във Формула 1. Японците решиха да не търсят заместник на италианеца, което наруши единството и обстановката в бокса. Въпреки това Мир вярва, че Сузуки ще бъдат по-силни през следващата година и отново очаква да бъде претендент за титлата.

„Много е трудно да управлявате един победител в отбора си. Целият този натиск, който имаше върху мен през целия сезон бе огромен. Мисля, че ще си вземем поука от ситуацията през 2021 и догодина ще се върнем по-силни. Знаем колко е трудно да спечелиш в MotoGP. Трябва да направиш всичко възможно, за да триумфираш с титлата. Това не зависи само от пилота, а и от всички в отбора“, завърши Жоан Мир.