Начало Избрани Жу: Имах проблеми с твърдите гуми в състезанието на Ред Бул Ринг

Жу: Имах проблеми с твърдите гуми в състезанието на Ред Бул Ринг

244
0
Гуаню Жу, Алфа Ромео
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Гуаню Жу призна, че е направил грешка преди старта на Гран при на Австрия. Пилотът на Алфа Ромео реши да потегли с твърдите гуми на Пирели. Рискът на китаеца така и не се отплати.

Жу старта от 13-та позиция и спечели шест позиции през първата половина от надпреварата на Ред Бул Ринг. За нещастие, голямата деградация на гумите хард компрометираха представянето му. Освен Жу, с твърди гуми потеглиха още Цунода, Фетел и Алонсо.

„Това не беше най-добрият уикенд за мен. Имах проблеми с твърдите гуми по време на състезанието на Ред Бул Ринг. Просто не можах да ги накарам да работят по правилния начин, каза единственият новобранец за сезон 2022 2 F1.

„Имаше прекалено голяма деградация, която никак не ми помогна.“

Ако трябваше да се върна назад, щях да избера гумите медиум, Бяхме с тази смес в продължение на 20 или 30 обиколки и почувствах, че отново намерихме темпото, което имахме в съботния спринт.“

„Това показва, че може не сме били с най-добрите настройки в неделя. Така състезанието ни беше компрометирано.“

Избрах да рисувам, тъй като потеглих с хард. След това нямах много сцепление и загубих доста време. После се борех да има по-добра топ скорост и попаднах в DRS влакче.“

Те просто ни задминаха толкова лесно в края на спирането, така че затова просто бяхме залепени зад тях във влак.

Малко е разочароващо, но предполагам, че е така. Но като гледам положително, мисля, че успяхме да намерим скорост в състезанието. “

Жу беше сред тези състезатели, които бяха санкционирани с 5 секунди поради многократно преминаване извън очертанията на трасето. Стюардите отбелязаха общо 43 нарушения по време на състезанието на Ред Бул Ринг.

Пилотът на Алфа Ромео не отрече, че е минавал извън очертанията. Също така каза, че не е спечелил никакво време пред своите съперници.

Честно казано, знаех, че на няколко пъти съм излизал от границите на пистата. Но за някои от наказанията всъщност бях доста изненадан, защото бях зад Юки [Цунода]. Той също напускаше очертанията на трасето.“

Имам чувството, че тогава бях по-бавен. Това не е идеално в този случай. Видимостта е по-трудна заради новите и по-големи колела. Знам, че този проблем засяга всички пилоти“, завърши пилотът на Алфа Ромео.