Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жу: Радвам се, че се борихме за точки по време на състезанието

Жу: Радвам се, че се борихме за точки по време на състезанието

474
0
Гуаню Жу
Гуаню Жу, снимка Заубер

Гуаню Жу финишира на 11-та позиция в състезанието за Голямата награда на Бахрейн. Пилотът на Заубер записа една силна надпревара на пистата в Сахир и беше много близо до спечелване на точка.

Жу потегли от по-задната част на стартовата решетка, след като отпадна още в Q1. Китаецът спечели няколко позиции на старта и избегна хаоса в първата обиколка.

С напредване на състезанието Жу се доближи до местата в зоната на точките. 24-годишният състезател направи две спирания в бокса и заемаше 10-то място. За нещастие, той нямаше отговор на темпото на Фернандо Алонсо и загуби позиция спрямо испанеца. Въпреки това той успя да се задържи пред групата автомобили зад него, в която влизаха Магнусен, Цунода и Рикиардо

„Използвахме всичко, което можехме. Радвам се, че се борихме за точки по време на състезанието“, сподели Жу „Направихме едно чисто състезание с добър старт, в който успях да наваксам няколко позиции. Въпреки това беше доста трудно да задържим колите на Астън Мартин зад себе си, без да застрашим гумите си. За щастие, успях да задържа Кевин [Магнусен] и останалата част от полето зад мен.“

„Постигнахме напредък през уикенда, а отборът работи усилено, за да намери оптималните настройки. За съжаление нямаше как да се спечелим точки, без да се случи нещо с някои от автомобилите пред нас. Все още има какво да подобряваме и ще продължим да работим върху представянето си. Искаме да се борим за точки в Джеда и в следващите няколко състезания“, добави Гуаню Жу.

Съотборникът на Жу Валтери Ботас изживя една много тежка надпревара в Сахир. Опитният финландец имаше контакт с друг автомобил на старта и получи поражение по предното крило. След това Ботас беше забавен по време на едното спиране в бокса. В крайна сметка той финишира на 19-та позиция и беше затворен с обиколка от Макс Верстапен.

„За съжаление товапросто не беше моят ден. Имах добър старт, но след това участвах в инцидента на завой №1 между Нико [Хюлкенберг] и Ланс [Строл]. В резултат на това получих повреда на предното крило, което ме накара да изгубя известно време и представяне“, каза Ботас.

„Освен това имахме проблем с гайката на колелото по време на втория ми питстоп, което ни накара да загубим още време. Късметът не беше на наша страна в това състезание. Надявам се надявам това да е целият лош късмет за този сезон. Един положителен факт, който да отнесем със себе си у дома, е, че темпото ни определено беше по-добро от това на основните ни конкуренти – както се видя при Жу който почти завърши в точките. Това показва, че разполагаме с по-добър състезателен автомобил в сравнение с миналия сезон. Такова нещо ни дава увереност в очакване уикенда в Джеда другата седмица“, добави пилотът на Заубер.