Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жул Бианки потвърден като трети пилот на Форс Индия

Жул Бианки потвърден като трети пилот на Форс Индия

36
0
Жул Бианки

Разпределението на местата в екипа на Форс Индия вече е направено. След освобождаването на Адриян Сутил и обявяването на Нико Хюлкенберг за пилот на отбора заедно с Пол ди Реста, остана въпросът за ролята на трети пилот в екипа на Видждай Маля. Сега този въпрос бе решен с привличането на Жул Бианки. 22-годишният французин, който през изминалите две години се състезава в GP2 продължава да е сред младите надежди на Ферари, но бе пратен да се „обиграва“ във Форс Индия.

През предстоящия сезон Бианки ще участва минимум в девет уикенда, като ще кара в една от петъчните свободни тренировки. Освен това той ще бъде използван и през февруари за развитието на VJM05 в предстоящите предсезонни тестове.

„Предстоящите месеци ще са много интересни, защото ще трябва да опозная отбора и да свикна с начина на работа в него, както и да се подготвя за предстоящите предсезонни изпитания“, коментира привличането си Бианки.

„Разбира се съм много радостен, да се присъединя към отбора на Форс Индия. Възможността да се появявам на пистата в петъчните свободни тренировки е много важна крачка за мен и моето бъдеще. Ще е важно, че редовно седя в актуална кола от Формула 1, защото по този начин ще се уча много по-бързо. Надявам се, че това ще е най-добрата изходна позиция за намирането на място на решетката в бъдеще.“

„Винаги сме обръщали внимание на млади и талантливи състезатели“, обясни от своя страна Виджай Маля. „Постиженията му в GP2 впечатлиха всички нас. Радваме се, че ще можем да разчитаме на още един млад пилот, за когото сме сигурни, че бързо ще се адаптира към отбора и че ще даде своя ценен принос за постигането на нашите цели през предстоящия сезон.“