Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зимните тестове ще са изцяло на Каталуня, решиха отборите

Зимните тестове ще са изцяло на Каталуня, решиха отборите

32
0

Отборите от Формула 1 постигнаха съгласие да направят тест в Бахрейн по време на сезон 2017 г., вместо такъв преди неговото начало. Той ще се проведе в седмицата след уикенд за Гран при на пистата Сахир и така ще излезе по-евтино на тимовете. А 8-те дни зимните тестове ще са изцяло на Каталуня в Барселона.

Имаше предложение изпитанията на трасето в Бахрейн да бъдат преди началото на сезона, за да може Пирели да изпробва по-добре новите си по-широки гуми и на по-горещи писти, освен на тази в Барселона, където по принцип се провеждат зимните тестове в последните години.

В петък в Остин босът на Ф1 Бърни Екълстоун е събрал шефовете на отборите по обяд, за да бъде разрешен въпроса. Обсъдени са били няколко варианта, сред които са били зимните изпитания да са наполовина на Сахир и Каталуня и дори те да са само в Бахрейн, което досега не се е случвало.

В крайна сметка се е стигнало до решението зимните тестове да са изцяло в Барселона, а този на Сахир в седмицата след Гран при на Бахрейн, която според предварителния календар трябва да се проведе на 14-16 април. При това положение планираният тест в Барселона след уикенда за Гран при на Испания няма да се състои.