Начало Избрани Зинедин Зидан e новият посланик на Алпин

Зинедин Зидан e новият посланик на Алпин

821
0
Зинедин Зидан
Зинедин Зидан, снимка Алпин

Зинедин Зидан e новият посланик на Алпин. Легендарният бивш футболист присъства на снощното представяне на болида А523. По време на него на стана ясно, че Зидан става посланик на френската марка и спонсор на програмите за равни възможности Rac(H)er и Concours Excellence Mécaniquе.

Зидан е един от най-великите футболисти в историята на френския футбол. Най-голямото постижение в кариерата на 50-годишният спортист бе спечелването на Световното първенство по футбол през 1998-ма, което се проведе именно във Франция. Две години по-късно Зидан става европейски шампион. На клубно ниво французинът е играл за отборите на Кан, Бордо, Ювентус и Реал Мадрид.

Зидан е много успешен и като треньор на Реал Мадрид. Бившият футболист печели три пъти Шампионската лига, два пъти Суперкупата на Европа, Ла Лига, Суперкупата на Испания и Световното клубно първенство.

Пътят на Зинедин като международна футболна икона, както като играч, така и като треньор, е вдъхновяващ пример за всички бенефициенти на програмите на Алпин. за равни възможности. Легендарният французин е и страстен любител на моторните спортове. Сега той ще има възможност да участва в размислите за прехода към бъдещето на марката, както и за развитието на бъдещите модели на Алпин

„Зинедин Зидан е не само велик шампион и спортна легенда, но и всеотдаен човек, който е решил да използва глобалното си присъствие, за да вдъхновява младите хора и да стимулира промяната към създаване на равни възможности. Той е пример за това, което ние като компания трябва да защитаваме. Той има упорит начин на мислене, природен талант и застъпник за насърчаване на приобщаването на всички. Същевременно Зидан поддържа меритокрацията, подтиквайки хората около него да се стремят към величие. С огромна гордост приветствам присъединяването на Зинедин към семейството на Алпин“, заяви главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси.

„Проведох няколко срещу с Лоран Роси и Отмар Шафнауер. Да ви кажа честно харесаха ми визията и конкретният подход на отборите на Алпин, особено при изпълнението на програмите им за равни възможности. Изпитвам особена симпатия към Алпин като французин и фен на F1. Смятам, че е важно да кажем на децата, че няма никакво значение откъде идват.  Един ден те могат да станат шампиони в която и сфера на живота да изберат. Искам също така да им кажа, че винаги трябва да вярват в мечтите си. Този проект на Алпин е тук, за да помогне това да стане възможно. Знам, че такава промяна изисква време. Ще бъде голямо удовлетворение за мен ако помогна да помогна за нейното ускоряване“, сподели Зидан.

Междувременно стана ясно, че София Фльорш се е присъединила към Алпин. Германската състезателка ще участва във Формула 3 с отбора на PHM Racing и ще си съперничи с Никола Цолов

„Супер щастлива да съобщя, че се присъединявам към Алпин. Ще бъда първата жена състезател, която ще се присъедини към програмата на Алпин RAC(H)er. Тя има за цел да осигури равни възможности както в автомобилната индустрия, така и света на автомобилните състезания“, написа Фльорш в Инстаграм.

„Целта на програмата е да обучава и развива жени пилоти и да им предоставя възможности да достигнат до върховете на моторните спортове, независимо дали става въпрос за F1 или WEC. Участието в световния шампионат на ФИА е в пълен синхрон с моите лични цели и амбиции. Както знаете, моят стремеж винаги е бил да се състезавам с най-добрите от най-добрите. Да бъда част от Алпин и да работа с PHM Racing определено ме приближава към постигането на тази цел.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sophia 👑 (@sophiafloersch)