Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Знам, че ще е трудно да повторим този сезон, но можем да...

Знам, че ще е трудно да повторим този сезон, но можем да опитаме, заяви Верстапен

2040
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели 15-та победа през сезон 2022, триумфирайки в Гран при на Абу Даби.

„Беше добро състезание. Цялата надпревара зависеше от управлението на гумите. Според мен се грижехме за медиум доста добре. После харда го пазех до края“, каза пилотът на Ред Бул след финала.

„Невероятно е, че отново спечелих. Не е за вярване – 15-та победа за сезона. Бе страхотно да работя с целия тим и да постигнем нещо подобно тази година. Знам, че ще е трудно да го повторим, но е добра мотивация да се опитаме да го сторим“, добави Верстапен

Верстапен бе попитан след надпреварата дали е имало инструкция от страна на тима му Ред Бул да забави Шарл Льоклер, за да има шанс съотборникът му Серхио Перес да доближи пилота на Ферари. Двамата водеха борба за втората позиция в шампионата.

„Не, нямаше инструкция. Но и подобно нещо е трудно да се иска. Да, бих могъл да го блокирам, но това щеше ли да е честно? Не би бил най-добрият начин да приключим сезона, разбирате ли?“, каза Верстапен.

„Изглеждаше като че ли Чеко го настига със свои сили, но тогава загуби доста време с кого беше… Пиер [Гасли] или Алекс [Албон]? Да, там загуби време – гледах на екрана“, допълни той.

Според Перес загубата в конкретния случай при задминаването на Гасли е била около секунда или може би повече.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер пък каза, че сезонът е бил невероятен за тима, но и много труден заради загубата на Дитрих Матешиц

„Отборът, колата – 17 победи, два успеха в спринтове, титлите при пилотите и конструкторите, Чеко е трети в първенството, той кара като лъв днес… Беше невероятна година. Имаше добри и лоши моменти, но добрите бяха много повече. Догодина ще ни е трудно да постигнем същото. А Дитрих щеше да е много горд с постиженията ни“, каза Хорнер.