Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зоната на точките е целта на пилотите на Форс Индия за Китай

Зоната на точките е целта на пилотите на Форс Индия за Китай

41
0

Адриан Сутил (Форс Индия) спечели първите си точки в Гран при на Малайзия и определено се чувстваше добре, че най-накрая успя да финишира в топ 10.

– Знаех, че колата е достатъчно добра – просто бе въпрос на време да се случи. Сега мотивацията ми за останалата част от сезона е огромна. Следващото състезание е в Китай и ще е по-различно, макар да има и някои подобни неща. Конфигурацията, естествено, е друга, но е необходима добра максимална скорост, а ние разполагаме с такава. В средния сектор е нужно малко повече аероприлепяне. Но като цяло трасето би трябвало да пасне на болида ни. Според мен не бива да се притесняваме твърде много за представянето си в момента – силни сме и можем да се борим в топ 10, а това е наистина окуражаващо на настоящия етап от сезона – сподели немският пилот.

Той също отбеляза, че температурите ще са значително по-ниски в Китай спрямо предходните надпревари, но това също не би трябвало да му създава сериозни грижи.

– Чувствам, че можем да се представим добре и в Шанхай – заяви още Сутил.

Да спечели отново точки пък е най-голямото желание на Витантонио Лиуци за Гран при на Китай, след като не успя да финишира в предходния кръг от Формула 1 в Малайзия.

– Стараем се непрекъснато да напредваме с автомобила. Бях в симулатора и сме готови с новите части за Китай, защото искаме отново да спечелим точки. Трасето в Шанхай определено е едно от тези, които харесвам и където винаги съм постигал добри резултати. Всъщност най-доброто ми постижение е именно от там: през 2007 г. Себастиан Фетел и аз финиширахме четвърти и шести за Торо Росо – с удоволствие си припомни италианецът.