Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Седмото място бе максимумът, смята Перес

Седмото място бе максимумът, смята Перес

60
0

Серхио Перес смята, че седмото място е било максимумът в Гран при на Австралия. Пилотът на Форс Индия стартира 10-и след наказанието на Даниел Рикиардо с 5 места за смяна на скоростната кутия. След това се придвижи напред с отпадането на Ромен Грожан от Хаас, а в хода на състезанието мина пред двете коли на Торо Росо. Седмото място е и най-доброто класиране на Чеко на това трасе.

„Много съм доволен от резултата и не смятам, че можахме да направим нещо по-добро днес, заяви Перес. – Седмото място беше най-доброто, което можахме да постигнем. Тимът трябваше да вземе всички правилни решения, за да се класираме на тази позиция.

Наложи се да променим стратегията и успяхме да запазим добре гумите, за да завършим и да вземем тези точки. Трябваше и да направя няколко добри маневри срещу Квят и Сайнц. Не беше лесно да изпреварвам. Но след като имах чиста писта пред себе си, усещах, че съм в много силна позиция.”

Неговият съотборник в екипа на Виджай Маля Естебан Окон също взе точка, завършвайки 10-и в своя дебют за Форс Индия. Французинът изпревари в края Фернандо Алонсо, който имаше проблеми с окачването на болида си.

„Прекарах почти цялото състезание в борба с Фернандо, защото бяхме колело до колело в първата обиколка на състезанието, каза Окон. – Той успя да остане пред мен и трябваше да го преследвам до края на следобеда. Беше трудно да се доближа до него и да го изпреваря.”