Начало Рали 29 екипажа стартират в рали-спринт „Дряново“

29 екипажа стартират в рали-спринт „Дряново“

229
0

С рали-спринт „Дряново“ започна националния шампионат в тази дисциплина. Днес бе церемониалния старт на надпреварата. При откриването кметът на Дряново инж. Миторслав Семов заяви, че се надява състезанието да стане традиционно.

През стартовата рампа преминаха 29 екипажа, които минаха и на техничесския преглед. Утре в 10 ч. Е първият специален етап Дряново, а след това има още два – Царева ливата. Общата дължина на трите етапа е 40,68 км. В стартовия лист с №1 е Ани Ванков с Ауди S1.

След него ще стартира вторият от миналата година Георги Янков със Субару Импреза, а с №4 е Стефан Стефанов – шампион в НС5 на планинско, който сега е с Тойота Селика GT4. Това е колата на директора на състезанието Атанас Божилов.

В стартовия лист личат имената на доста известни автомобилни пилоти – Милен Узунов с Хонда Сивик, Цветомир Русев със Сузуки Суифт, Антон Титов със Ситроен DS3 R3, Динко Иванов със Ситроен С2 R2 и др.

Само след седмица е старта в рали“Чанаккале“ в Турция и някои пилоти са избрали рали-спринт „Дряново“ за генерална репетиция. Точмно това е задачата на Мирослав Ангелов с Пежо 208 R2, както и на трите екипажа на Хюндай Рейсинг Трофи – лидерът в шампионата Сиемон Симеонов, най-младият пилот в стартовия списък на рали-спринт Дряново – 16-годишният Денис Станчовки и единствената дама пилот Виктория Гъркова.

Стартът на първия специален етап – Дряново е утре в 10 ч.