Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Поредната крачка в правилната посока

Алонсо: Поредната крачка в правилната посока

53
0

След като във вчерашния ден Фернандо Алонсо успя да влезе във втората част на квалификацията, днес пилотът на Макларън за малко не записа и първите точки за отбора през тази година. Испанецът завърши на 11-а позиция. За съжаление на екипа обаче неговият съотборник Дженсън Бътън не успя да стартира в състезанието заради проблем с хибридната система.

„Завърших състезанието със смесени чувства“, заяви Алонсо след надпреварата. „От една страна е добре, че успяхме да завършим, да научим повече за колата и да съберем повече данни за работата ѝ. От друга страна ни липсват данните от колата на Дженсън, който не успя да стартира. Това е жалко както за него, така и за целия екип. Имаме още много работа.

Колата е много по-добра. Днес бяхме значително по-конкурентоспособни и успяхме да се борим с болидите на Заубер, Торо Росо и Ред Бул. Направихме крачка напред, но трябва да последват още доста.

Следват три много важни седмици, в които спешно трябва да подобрим представянето и надеждността. Аз съм оптимист, защото явно се движим в правилната посока, но в списъка ни има още много работа, която трябва да свършим.

В Испания ще бъде домашното ми състезание. После идва Монако, където мощността не играе толкова сериозна роля. Идват интересни състезания. Трябва да останем концентрирани и да извлечем максимума от възможностите ни.“