Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: В края на квалификацията бяхме близо до Ферари, но не достатъчно...

Ботас: В края на квалификацията бяхме близо до Ферари, но не достатъчно близо

58
0

Пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън водиха сериозна битка със съперниците си от Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен, но в крайна сметка отстъпиха и се класираха трети и четвърти на грида за Гран при на Русия.

„Мисля, че се вижда, че Ферари бяха по-бързи днес. В края на квалификацията бяхме близо до тях, но не достатъчно близо”, заяви Ботас. „Те са по-напред през целия уикенд и успяха да извлекат повече от гумите. Изглеждат силни тук, а досега пред сезона видяхме, че състезателното им темпо е добро – очакваме да е същото и утре.”

„Ние имаме напредък в сравнение с вчера. Мисля, че направените промени би трябвало да ни помогнат в състезанието. А и в крайна сметка важната битка е утре и втора редица не е лоша позиция за старт. Разстоянието до втори завой е дълго. Ферари са пред нас днес, дано не са там и утре.”

Хамилтън коментира, че просто не е бил достатъчно бърз днес. Според него основният му проблем бе в последния сектор на трасето.

„Губех половин секунда там”, сподели англичанинът. „Цял уикенд в този сектор имам проблеми с баланса, управлението на гумите бе трудно. Тази вечер ще анализираме и ще опитаме да подобрим нещата. Ферари свършиха страхотна работа. И състезателното им темпо изглежда добро, а моите дълги серии вчера не бяха кой знае колко силни, така че и надпреварата ще е сложна. Има дълги прави, на които бихме имали възможност да печелим позиции. Това е целта ни. Аз съм откъм мръсната страна на грида, така че не си направих услуга с днешното класиране.”