Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 БАР 005 бе представен в Барселона

БАР 005 бе представен в Барселона

48
0

Екипът на БАР представи днес модела си 005 за 2003 г. Събитието се състоя на пистата Каталуния в Барселона, а автомобилът е втория болид за новия сезон, показан пред света.
Колата е по-малка, по-лека, с подобрена аеродинамична ефективност. Частите, от които е конструирана, са намалени с 10%. Като цяло екипът е пренастроил част от методите на производство, за да се използват новите, по-леки материали.
Част от днешната презентация бе и демонстрирането на новата корпоративна идентичност на екипа. Въпреки слуховете от края на миналия сезон, името бе запазено. Значителни промени е претърпял външният дизайна на колата – той е по-изчистен и семпъл.
Шефът на тима Дейвид Ричардс заяви, че с този автомобил се прави голяма крачка напред и е уверен, че БАР ще има значителен прогрес през предстоящия сезон. Техническият директор Джеф Уилис бе още по-голям оптимист, заявявайки, че целта на БАР е да се бори за място сред първите три отбора.
Новият БАР Хонда 005 ще направи дебюта си на писта утре на пистата Каталуния, като според предварителните планове на волана трябва е Дженсън Бътън.