Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Договорът с Макларън спря преговорите ни с Алонсо, разкри Волф

Договорът с Макларън спря преговорите ни с Алонсо, разкри Волф

48
0

Договорът на Фернандо Алонсо с Макларън е бил причината преговорите на Мерцедес с испанеца да спрат. Това разкри спортният шеф на Сребърните стели Тото Волф. Алонсо бе един от основните кандидати за освободеното от Нико Розберг място в екипа на шампионите.

В крайна сметка от Мерцедес привлякоха Валтери Ботас от Уилямс. Договорът на Алонсо с екипа от Уокинг е до края на този сезон, но не е ясно дали той ще остане в тима и в бъдеще с оглед на неконкурентния пакет на Макларън-Хонда и през тази година.

„За мен Алонсо е страхотен пилот и много важна личност за Формула 1, каза Волф пред Movistar. – Да, имахме разговори с него. Но той е обвързан с Макларън със своя договор и ние уважаваме това. Затова преговорите не продължиха. Такава беше ситуацията.“

Волф коментира още и положението на Алонсо в Макларън. Испанецът вече трета поредна година не разполага с конкурентна кола и не може да се бори за победи и подиуми.

„Със сигурност ситуацията не е лесна за него, каза Волф. – Защото Макларън е велик тим и Хонда е велик производител на мотори. Но поради някаква причина нещата не работят. Не е лесно за Фернандо да не може да се бори за победи.“