Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула 1 няма нужда от Бриаторе, заяви Лауда

Формула 1 няма нужда от Бриаторе, заяви Лауда

31
0
Бърни Екълстоун и Ники Лауда
Ники Лауда и Бърни Екълстоун, снимка Мирко Щанге

Формула 1 няма нужда от Флавио Бриаторе, нито бившият шеф на екип в F1 да се мъчи да помага за подобряване на шоуто в Гран при, заяви Ники Лауда.

През уикенда в Унгария се разбра, че се подготвя създаването на нова работна група, която да се занимава с последните проблеми на спорта. Бриаторе бил предложен да стане част от нея и управляващият търговските права Бърни Екълстоун приел с ентусиазъм идеята. Броени дни по-късно самият англичанин заяви пред немското издание AMS, че Флавио няма да става част от каквото и да е комисия.

За какво ни е Флавио? Бърни ръководи нещата и трябва така да си остане. Според мен трябва да мислим заедно с Бърни, тъй като той е наясно какво може да се направи по-добре – заяви председателят на борда на Мерцедес F1.

Пред AMS Екълстоун заяви същото, което каза и Лауда: че F1 няма нужда от Бриаторе.

Можем и сами да се справим – добави той.

Според Лауда спортът вече предприема действия относно проблемите. Австриецът смята, че последните надпревари са вълнуващи, тъй като пилотите са по-склонни да поемат рискове. Това пък е свързано с промяната в работата на стюардите. От Гран при на Австрия те третират част от ударите на писта като състезателни инциденти, за да не обезкуражават пилотите в битката им със съперниците.

Трябва да кажа, че промяната при стюардите беше страхотна. Дори битката на Заубер на Хокенхайм беше вълнуваща. Ако беше излязла кола за сигурност, всички щяха да скучаят. Така че на немската писта имаше подобрение, а в Унгария нямаше разследвания. Вървим в правилната посока – допълни Лауда.