Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Днес можеше да се справя и по-добре

Фетел: Днес можеше да се справя и по-добре

46
0

Себастиян Фетел не успя да се възползва от своята чудесна позиция на старта и ако не да я подобри, то поне да я задържи. След като стартира втори и успя да защити мястото си в първата обиколка, в крайна сметка пилотът на Ферари завърши едва пети. За това бе отговорна негова грешка довела до повреди по предното крило, струващи му допълнително непланирано спиране в бокса.

„Скоростта като цяло днес бе налице, но бе много важно да имаш възможност да караш без кола пред теб“, обясни Фетел след състезанието. „А ние за съжаление през по-голямата част от надпреварата бяхме в трафик.

Направих и няколко грешки. Излязох извън трасето в последния завой и явно там е имало удар. Може би там повредих част от предното си крило. Ако това не се бе случило щях да съм най-малко четвърти, ако не и трети. За съжаление понякога стават и такива неща. Може би днес малко прекалих с агресията.

При първата си серия от обиколки при едно от спиранията блокирах задните си гуми и загубих много. След това не успях да възвърна ритъма си и надпреварата стана трудна. Допуснах два пъти да бъда изпреварен от Нико (Розберг – б.а.), което не е добре.

За съжаление в края не успях да се приближа достатъчно до Валтери (Ботас – б.а.), за да застраша позицията му. Когато караш зад някого гумите прегряват и е лесно да се допусне грешка.

Няма как да съм доволен от състезанието. Днес можеше да се справя и по-добре. Радвам се разбира се за Кими (Райконен – б.а.), резултатът му е много добър и за отбора.“