Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се притеснява за издръжливостта на колата си

Хамилтън се притеснява за издръжливостта на колата си

46
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се притеснява за издръжливостта на болидите Мерцедес, както и че тя може да му коства тазгодишния шампионат.

Световният шампион за 2008 г. води двубой със съотборника си Нико Розберг и имаше няколко повреди в последните няколко старта. Той катастрофира на Хокенхайм заради проблем със спирачките, на Хунгароринг теч на гориво предизвика пожар в автомобила му. Англичанинът навакса в голяма степен изоставането си и в двата случая – стана трети и в Германия, и в Унгария.

Веднъж шега, втори път друга, но на моменти вече не е никакъв майтап. Очевидно е, че битката в шампионата е много трудна при всички проблеми с колата ми. За щастие взех точки в Унгария, което означава, че все още съм в борбата. Решаващо обаче ще е представянето на болида ми през останалата част от годината. Притеснително е, ако издръжливостта реши титлата, тъй като аз спирах повече от него. Но все още има няколко надпревари. Явно имам темпото, способностите, въпросът е просто как ще се държи автомобилът – коментира Хамилтън.

Британският пилот призна също така, че удовлетворението от третото място на Хунгароринг е било малко притъпено, тъй като бе ясно, че е можел да постигне повече. Той стартира от питлейна след пожара в събота.

Колата е фантастична – когато върви. Очевидно е, че загубих много точки, защото можеше да е значително по-добър уикенд. Но има на какво да се надяваме в предстоящите надпревари – допълни той.